Η Google κάλυψε και πάλι το 100% των ενεργειακών αναγκών της από ΑΠΕ

  02/07/2019 11:01
Η Google κάλυψε και πάλι το 100% των ενεργειακών αναγκών της από ΑΠΕ

H Google κάλυψε πλήρως το σύνολο των ενεργειακών της αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το 2018 και για δεύτερο συναπτό έτος.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι βελτιώσεις στο σχεδιασμό των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα data centers της, με την Google να τονίζει πως οι συγκεκριμένες υποδομές είναι επτά φορές πιο αποδοτικές από ενεργειακής πλευράς, σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.

Προσθέτει, επίσης, πως η χρήση τεχνολογιών νέφους (cloud computing) είναι 85% πιο αποδοτική σε σχέση με τη χρήση servers εντός των κτιρίων της.

Η εταιρεία έχει συμβόλαια κυρίως με εταιρείες που λειτουργούν αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά συστήματα κυρίως σε Βόρεια Αμερική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ υπάρχουν επίσης συνεργάτες στη Χιλή και το Ταϊβάν. Ειδικότερα στην Ολλανδία, η Google έχει συστήσει κοινοπρακτικό σχήμα απο κοινού με τις Philips, AkzoNobel και DSM, για την αγορά ενέργειας από αιολικά πάρκα που λειτουργούν στη χώρα. Συνολικά η Google προμηθεύεται 3,5 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των υποδομών της.

ΠΗΓΗ: energia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας