Υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά LNG μέχρι τα μέσα του χρόνου

InBusinessNews  05/02/2020 08:10
Υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά LNG μέχρι τα μέσα του χρόνου

Το φαινόμενο υπερπροσφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του έτους, όταν και θα περιοριστεί λόγω της αυξημένης ζήτησης από την Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία, υπογράμμισε στέλεχος της Ιαπωνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Inpex, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, οι τιμές LNG βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό εξαιτίας της μικρότερης ζήτησης από την περιοχή της Ασίας, ως απόρροια του θερμότερου από το συνηθισμένο χειμώνα που βίωσαν οι εν λόγω περιοχές. Στη μειωμένη ζήτηση ρόλο έπαιξε και ο εμπορικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ, επιδρώντας αρνητικά στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

«Αυτή την στιγμή παρατηρείται ένα είδος υπερπροσφοράς. Η κατάσταση αυτή βρίσκεται εν εξελίξει και ίσως διατηρηθεί μέχρι τα μέσα του χρόνου», αναφέρει ο Hitoshi Okawa, επικεφαλής της Inpex στην Αυστραλία, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου στη Φλωρεντία.

«Όμως η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ιδιαίτερα σε Κίνα, Ινδία και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, βρίσκεται σε εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργούνται νέες ενεργειακές ανάγκες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, να αναφέρουμε πως ανησυχίες εκφράζονται και για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο Κορωναϊός, όπου είναι δύσκολο, ακόμη, να εκτιμηθεί σε ποια έκταση και σε ποιο βαθμό θα επιδράσει.  

ΠΗΓΗ: energypress.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας