Σε επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Αυστρία το 2019

InBusinessNews  26/11/2019 08:43
Σε επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom στην Αυστρία το 2019

Σε ιστορικό υψηλό έφτασαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Αυστρία με τα μέχρι τώρα δεδομένα για την φετινή χρονιά, όπως υπογράμμισαν οι επικεφαλής των δύο εταιρειών σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη. 

Ο επικεφαλής της Gazprom Alexey Miller και ο ομόλογός του Rainer Seele της OMV συζήτησαν τοπικά θέματα συνεργασίας, εστιάζοντας, ιδιαίτερα, στις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Αυστρία και οι οποίες συνεχίζουν ασταμάτητα εδώ και πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώθηκε ότι στο διάστημα 1η Ιανουαρίου 2019 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η Gazprom έχει παραδώσει 12.7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Αυστρία, περισσότερα κατά 2.8% σε σχέση με το 2018, καταγράφοντας έτος ρεκόρ σε ότι αφορά τις εξαγωγές της ρωσικής εταιρείας προς την Αυστρία.

Μάλιστα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, μιλάμε για αύξηση της τάξης του 33.5% (3.2 bcm), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Gazprom.

Τέλος, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα συνεργασίας στον τομέα του LNG μετά και το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019 μεταξύ των δύο εταιρειών.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας