Δεύτερη υπόθεση παράνομης αλιείας στην κυπριακή ΑΟΖ

  23/10/2019 18:53
Δεύτερη υπόθεση παράνομης αλιείας στην κυπριακή ΑΟΖ

Δεύτερη υπόθεση παράνομης αλιείας αλιευτικού σκάφους τρίτης χώρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ σημειώθηκε προχθές, σε διάστημα τριών εβδομάδων από το πρώτο περιστατικό που καταγράφηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το δεύτερο περιστατικό, το οποίο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία και το Τμήμα Αλιείας, σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή νότια του Κιτίου.
 
«Συγκεκριμένα, στις 21/10/2019 μετά από εντοπισμό στο ραντάρ άγνωστου στόχου σε απόσταση 25ΝΜ (ναυτικών μιλίων) από την ακτή νότια του Κιτίου, διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση με Αστυνομικές Ακάτους  της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και Επιθεωρητές Ελέγχου Αλιείας του ΤΑΘΕ, κατά την οποία εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος τρίτης χώρας να αλιεύει παράνομα εντός της κυπριακής ΑΟΖ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Το σκάφος, προστίθεται, εντοπίστηκε και οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας σε λιμάνι της Δημοκρατίας όπου επιθεωρήθηκε και λήφθηκαν οι σχετικές καταθέσεις.
 
Όλα τα αλιευτικά εργαλεία του σκάφους και τα αλιεύματα συνολικού βάρους 640 kg, αξίας πέραν των €13,000 στο λιανικό εμπόριο, κατασχέθηκαν και στον καπετάνιο επιβλήθηκε επιπλέον εξώδικο πρόστιμο ύψους €8,500.
 
«Η νέα αυτή επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, εντάσσεται, όπως και η προηγούμενη, στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας ελέγχου που διενεργεί το ΤΑΘΕ σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε συνεργασία με την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, με σκοπό τη διατήρηση των αλιευτικών αποθεμάτων εντός των θαλάσσιων ζωνών της Δημοκρατίας και την προστασία τους από την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας