Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα του Turkish Stream

  13/08/2019 10:41
Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα του Turkish Stream

Το πρώτο τμήμα του τμήματος του Turkish Stream εντός της Σερβίας, συνολικού μήκους 403 χμ, ολοκληρώθηκε πλέον, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.
 
Το τμήμα εκτείνεται από τα βουλγαρικά σύνορα ως την πόλη Κούπριγια και πλέον συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής στο δεύτερο τμήμα που φτάνει ως το Δούναβη. Συνολικά στη χώρα ο αγωγός θα αποτελείται από τέσσερα τμήματα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως τα τέλη αυτού του έτους.
 
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Menafn του Αζερμπαϊτζάν, ο αγωγός στο μέλλον μπορεί να συνδεθεί με τον Trans Adriatic Pipeline (TAP), όπως αναφέρει ο αναλυτής στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσικής Sberbank, Andrei Gromadin.
 
Οπως ανέφερε ο Turkish Stream στοχεύει στην προμήθεια αερίου στην τουρκική αγορά και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας.
 
«Η συνεργασία με άλλα προγράμματα (συμπεριλαμβανομένου του TAP) δεν προβλέπεται ακόμα, αλλά κατά τη γνώμη μας είναι πιθανό στο μέλλον, εάν η ζήτηση στις αγορές-στόχους είναι χαμηλότερη από την προβλεπόμενη», δήλωσε συγκεκριμένα, ο αναλυτής αναφορικά με τη δυνατότητα πτώσης της ζήτησης στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. «Καταρχήν, πρόκειται για τη Γερμανία και την Αυστρία, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αγορές πωλήσεων αερίου για τη Gazprom».
 
Το έργο υλοποιείται από κοινοπραξία της Gazprom και της Srbijagas.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας