Υπεράσπιση της Κύπρου συνιστά υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας, είπε ο Παυλόπουλος στον Μπαρνιέ 

InBusinessNews  21/05/2019 10:04
Υπεράσπιση της Κύπρου συνιστά υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας, είπε ο Παυλόπουλος στον Μπαρνιέ 

Συνάντηση με τον Επικεφαλής Διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Μισέλ Μπαρνιέ στο ζήτημα της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ.

«Υπερασπιζόμενος την Κύπρο, ουσιαστικά υπερασπισθήκατε τη Διεθνή Νομιμότητα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στον Μισέλ Μπαρνιέ και υπογράμμισε ότι με τις θέσεις του ο Ευρωπαίους Επίτροπος έδειξε στην Τουρκία ότι απαιτείται, από την πλευρά της, πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου διότι από αυτό εξαρτάται και η ευρωπαϊκή της προοπτική.

Επιπλέον, ο Έλληνας Πρόεδρος τόνισε ότι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας έχει μεγάλη σημασία, καθώς αν η ΕΕ ανεχτεί τις αυθαιρεσίες, όπως είπε, της Τουρκίας υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί αρνητικό προηγούμενο. Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι «είναι γνωστό σε όλους, ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της ΕΕ. Και σ` αυτό το σημείο υπερασπιζόμενος την Κύπρο, ουσιαστικά υπερασπισθήκατε τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρνιέ εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο όσον αφορά τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας στην Α.Ο.Ζ. «Είναι θέμα αλληλεγγύης ενός Κράτους-Μέλους της Ε.Ε., αλληλεγγύης προς όλη της Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε ο κ.
Μπαρνιέ.

Ο κ. Μπαρνιέ θα έχει σήμερα συναντήσεις τόσο με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας