Η Δανία καθυστερεί τον Nord Stream 2

  11/04/2019 08:28
Η Δανία καθυστερεί τον Nord Stream 2

Επιβεβαιώθηκαν από την αυστριακή εταιρεία φυσικού αερίου και έναν από τους μετόχους του αγωγού Nord Stream 2, την OMV, οι πληροφορίες που ήθελαν τις αρχές της Δανίας να ζητούν μελέτη περιβάλλοντος για την νέα διαδρομή που επιλέχθηκε με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της λειτουργίας του αγωγού.

«Αν πραγματικά πρόκειται να γίνει μια περιβαλλοντική μελέτη, τότε δεν μπορώ να αποκλείσω ότι ο αγωγός θα καθυστερήσει. Δεν υπάρχει προθεσμία για την διαδικασία της έγκρισης, γεγονός που επιτρέπει στις χώρες να επεμβαίνουν στο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Manfred Leitner, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της OMV, μιλώντας στο πρακτορείο Montel και υπογραμμίζοντας ότι η καθυστέρηση θα ήταν «το χειρότερο σενάριο».

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Kommersant, η περιβαλλοντική μελέτη της τρίτης διαδρομής θα μπορούσε να πάρει από 3 έως 6 μήνες, θέτοντας εν αμφιβόλω την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του αγωγού στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της NS2 AG, η δανέζικη υπηρεσία δεν έχει απορρίψει καμία από τις υπόλοιπες δύο εκκρεμείς αιτήσεις για την όδευση του αγωγού Nord Stream 2, αναφέροντας πως «και οι δύο παραμένουν σε ισχύ».

ΠΗΓΗ: energypress.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας