Η Stora Enso συνεργάζεται με Inter ΙΚΕΑ και H&M

  23/01/2019 09:05
Η Stora Enso συνεργάζεται με Inter ΙΚΕΑ και H&M

Η TreeToTextile AB αποτελεί μια κοινοπραξία μεταξύ του ομίλου Inter IKEA, του ομίλου H&M και του συνιδρυτή Lars Stigsson από το 2014, με στόχο την ανάπτυξη νέων υφαντικών ινών με βιώσιμο τρόπο σε ελκυστικά επίπεδα κόστους.

Σήμερα, η TreeToTextile ανακοινώνει ότι η εταιρία Stora Enso θα συμμετάσχει στην συνεργασία αυτή και θα υποστηρίξει επιπλέον την εκβιομηχάνιση της παραγωγικής διαδικασίας της TreeToTextile, δημιουργώντας ένα εργοστάσιο επίδειξης σε μία από τις σκανδιναβικές εγκαταστάσεις της.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον νέο συνεργάτη μας Stora Enso και θα μοιραζόμαστε περισσότερα από τα καινοτόμα έργα που κάνουμε στην TreeToTextile. Με τη βοήθεια του νέου μας συνεργάτη θα εισέλθουμε σε μία φάση εκβιομηχάνισης. Η νέα ίνα που αναπτύξαμε είναι βιώσιμη και παράγεται με χαμηλότερο κόστος» αναφέρει η Annica Karlsson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, TreeToTextile AB.

Οι τέσσερις συνεργάτες έχουν εξίσου σημαντικό μερίδιο στην TreeToTextile και μοιράζονται την πεποίθηση μίας ισχυρής αγοράς για μία ίνα με καλή απόδοση βιωσιμότητας σε ελκυστικά επίπεδα κόστους.

Η διαδικασία της TreeToTextile αξιοποιεί ανανεώσιμη δασική πρώτη ύλη και αναγεννά την κυτταρίνη σε υφαντική ίνα. Αυτή η διαδικασία παραγωγής χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια και χημικά, επιτρέποντας μία πολύ πιο βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνολογίες και ίνες.

Η τεχνολογία δοκιμάστηκε πιλοτικά στη Σουηδία και τώρα κλιμακώνεται με την κατασκευή ενός εργοστασίου επίδειξης σε μία από τις σκανδιναβικές εγκαταστάσεις της Stora Enso. Οι Όμιλοι Inter IKEA και Η&M σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις ίνες στα προϊόντα τους, ωστόσο ο στόχος είναι να επωφεληθεί ολόκληρη η βιομηχανία από αυτή τη βιώσιμη ίνα, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμβατικές αλυσίδες εφοδιασμού.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη συνεργασία και συμβάλλουμε σε μια πιο βιώσιμη κλωστοϋφαντουργία. Η Stora Enso παράγει πολτό διάλυσης για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα από ανανεώσιμο και πλήρως ανιχνεύσιμο ξύλο που προέρχεται από δάση που υπόκεινται σε βιώσιμη διαχείριση. Θα είναι συναρπαστικό να συμμετάσχουμε στην εκβιομηχάνιση αυτής της τεχνολογίας σε μία από τις εγκαταστάσεις μας για να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση», αναφέρει ο Markus Mannström, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος Βιοϋλίκών της Stora Enso.

«Καλωσορίζουμε την Stora Enso σε αυτήν τη σύμπραξη. Για εμάς, η TreeToTextile είναι μία μακροπρόθεσμη επένδυση, καθώς πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην δυνατότητά μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας ακόμα περισσότερα βιώσιμα προϊόντα σε προσιτές τιμές» σημειώνει ο Erik Karlsson, Υπεύθυνος Επενδύσεων για την Αειφόρο Μόδα στο επενδυτικό σκέλος του ομίλου  H&M, CO:LAB.

«Με την Stora Enso ως συνεργάτη προσθέτουμε τώρα βιομηχανικές γνώσεις και ικανότητες στον τομέα της κυτταρίνης. Αυτό σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες γνώσεις γύρω από τους καταναλωτές και την κλωστοϋφαντουργία καθώς και το επιχειρηματικό πνεύμα μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, να εισαγάγουμε μία νέα, βιώσιμη, χαμηλού κόστους ίνα για τους περισσότερους ανθρώπους», αναφέρει η Lena Julle, Υπεύθυνη Τμήματος Υφασμάτων στην ΙΚΕΑ της Σουηδίας.

«Είναι υπέροχο ότι έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη μίας ιδέας για την αξιοποίηση των δασικών πόρων, από το εργαστήριο μέχρι την στιγμή που μετατρέπεται σε ένα εμπορικά βιώσιμο προϊόν, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια», σημειώνει ο καινοτόμος επιχειρηματίας Lars Stigsson.

ΠΗΓΗ: energia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας