Πλατφόρμα για επενδύσεις σε έργα ενεργειακής αποδοτικότητας συστήνει η Λιθουανία

InBusinessNews  15/10/2019 08:29
Πλατφόρμα για επενδύσεις σε έργα ενεργειακής αποδοτικότητας συστήνει η Λιθουανία

Στην υπογραφή της συμφωνίας για την αποδέσμευση της πρώτης δόσης εκ των 25 εκατομμυρίων ευρώ που θα επενδυθούν για την δημιουργία της πρώτης εθνικής πλατφόρμας επενδύσεων για την ενεργειακή αποδοτικότητα στη Λιθουανία υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Υπηρεσία Δημόσιων Επενδύσεων Ανάπτυξης (VIPA). 

Να σημειωθεί ότι η πρώτη δόση ανέρχεται στα 12.5 εκατομμύρια ευρώ και το έργο στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investments-EFSI) εστιάζοντας στην δράση για το κλίμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για την υποστήριξη της πρώτης ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας επενδύσεων που στόχο θα έχει την προώθηση και οικονομική στήριξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας σε ολόκληρη την χώρα. Αναφέρεται δε, πως ήδη υπάρχουν μια σειρά υποψήφια έργα που μπορούν να κριθούν επιλέξιμα και να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας.

Τα εν λόγω έργα θα αφορούν την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ σε νοικοκυριά, την ανακαίνιση πολυκατοικιών και επενδύσεις ενεργειακής αποδοτικότητας σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εστιάζοντας στον αποδοτικό φωτισμό.

Τέλος, η πλατφόρμα αναμένεται να εξυπηρετήσει πολλούς διαφορετικούς δικαιούχους σε ολόκληρη την επικράτεια της Λιθουανίας, βοηθώντας τους να περιορίσουν τις εκπομπές CO2 και να μειώσουν την επιβάρυνση που δέχονται στους λογαριασμούς ρεύματος.  

 

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας