Νέα σχέδια παροχής χορηγιών για ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας

  19/02/2019 17:37
Νέα σχέδια παροχής χορηγιών για ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά την εξειδικευμένη έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας “SAVENERGY 2019”, μεταξύ 1 και 3 Μαρτίου 2019 στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου στο περίπτερο 6. Η Έκθεση διοργανώνεται όπως και τα προηγούμενα χρόνια με τη συνεργασία του Υπουργείου Ενέργειας,  Εμπορίου & Βιομηχανίας και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.  

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος την ΟΕΒ κ. Γιώργος Πέτρου ανέφερε ότι στην Savenergy 2019,  οι εκθέτες θα παρουσιάσουν προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας και υπηρεσίες που κάθε επισκέπτης θα μπορεί να αξιοποιήσει για να μειώσει το ενεργειακό κόστος της επιχείρησής του ή / και του σπιτιού του.

Στα πλαίσια της SAVENERGY το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας υιοθέτησε νέα σχέδια παροχής χορηγιών που αφορούν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, θερμομόνωσης οροφών, φωτοβολταϊκών για δημιουργία σταθμού φόρτισης ηλεκτρικού ή υβριδικού αυτοκινήτου, αντικατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων και πραγματοποίησης ενεργειακών ελέγχων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα σχέδια θα παρουσιάζονται από λειτουργούς του υπουργείου στην Έκθεση.  

Παράλληλα με τη “SAVENERGY 2019” η ΟΕΒ στα πλαίσια του κοινωνικοοικονομικού της ρόλου και των πολυδιάστατων δραστηριοτήτων της διοργανώνει και την 12η Έκθεση τεχνολογιών νερού και περιβάλλοντος “ENVIROTEC 2019”.

Στην “ENVIROTEC 2019” θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες  που ο κάθε επισκέπτης θα μπορέσει να αξιοποιήσει για να εξοικονομήσει νερό και παράλληλα να προστατεύσει το περιβάλλον.

Η ενεργειακή αναβάθμιση δεν αφορά μόνο επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και σχεδόν όλους τους κλάδους της οικοδομικής βιομηχανίας. Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αυτή και για να υπάρχει πληρέστερη εικόνα και επιλογή στους επισκέπτες της Έκθεσης, η ΟΕΒ ανάλαβε και φέτος εκ μέρους της εταιρείας Green Hemisphere Ltd την ταυτόχρονη διοργάνωση της Έκθεσης δόμησης και ανακαίνισης CONSTRUCTIONS 2019 αλλά και της Έκθεσης συστημάτων ασφαλείας και έξυπνης δικτύωσης ELECTRO.NET 2019. Με την ενέργεια δίδεται στον επισκέπτη μια συνολική εικόνα για τη σύγχρονη ιδιωτική ή επαγγελματική στέγη.

Στα πλαίσια συνεχούς εμπλουτισμού των Εκθέσεων της ΟΕΒ και για πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών και του κοινού πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ASHRAE INTERNATIONAL – CYPRUS CHAPTER, του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών Έργων Κύπρου (ΣΕΜΗΕΚ) και του Συνδέσμου Αδειούχων Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Κύπρου (ΣΕΗΚ) δυο συνέδρια με θέμα «εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια» και «πρόνοιες νομοθεσιών σε σχέση με τους επανελέγχους στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις». Τα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο περίπτερο 61.
 
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο Αξιότιμος Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου & Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00 στο περίπτερο 6.

Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων είναι:

Παρασκευή 1/3/2019     16:00 – 22:00
Σάββατο 2/3/2019        12:00 – 22:00
Κυριακή 3/3/2019        12:00 – 21:00

Η ΟΕΒ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου & Βιομηχανίας και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση της SAVENERGY.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται προς στο Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ & ΕΞΕ, την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Λτδ, την εταιρεία SP GREEN ENERGY LTD τη CYTA, το Σύνδεσμο Εργοληπτών Μηχανολογικών Έργων Κύπρου και το Σύνδεσμο Αδειούχων Εργολάβων Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Κύπρου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΑΗΚ κ. Μιχάλης Κωμοδρόμος ανέφερε ότι η αρχή ηλεκτρισμού, αναγνωρίζοντας πλήρως την αναγκαιότητα  επίτευξης των εθνικών στόχων του 2020 για παραγωγή ηλεκτρισμού, που προβλέπουν όπως το 16% της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης ΑΠΕ στοχεύοντας στην αύξηση του μεριδίου αγοράς σε φωτοβολταϊκά πάρκα. 

Αναμένεται ότι, η υλοποίησή των προγραμματισμένων έργων θα συμβάλει στη διατήρηση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος σε χαμηλά επίπεδα και στη σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων.

Τέλος ο κ. Κωμοδρόμος τόνισε ότι η ΑΗΚ είναι ανοικτή στον ανταγωνισμό αφού αποτελεί πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερα βήματα βελτίωσης προς την κατεύθυνση της βέλτιστης συνεισφοράς προς όλους του τομείς της οικονομίας, τους πελάτες και χρήστες δικτύου στο σύνολο τους καθώς και στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Τόσο ο κύριος Πέτρου όσο και ο κύριος Κωμοδρόμου απευθύναν πρόκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν την έκθεση για δικό τους οικονομικό και όχι μόνο όφελος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας