Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. το 2025

  24/05/2018 07:31
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. το 2025

Οι πωλήσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα φτάσουν τα 11 εκατομμύρια μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, σύμφωνα με νέα ανάλυση.
 
Πέρυσι, σημειώθηκε ρεκόρ με ένα 1.1 εκατομμύρια νέες πωλήσεις, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Οι τελευταίες προβλέψεις της αγοράς δείχνουν ότι η ηλεκτροκίνηση πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και θα επιτύχει κυρίαρχη θέση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μέχρι το 2030, οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν τα 30 εκατομμύρια, με μερίδιο 28% της παγκόσμιας αγοράς.
 
Επικεφαλής της συγκεκριμένης κούρσας, αναμένεται να τεθεί η Κίνα με τα στοιχεία να μιλούν για 39% των πωλήσεων να αφορούν το εσωτερικό της χώρας μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία, επίσης, είναι προ των πυλών, ενσωματώνοντας σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, όπου και πάλι η Κίνα κατέχει την μερίδα του λέοντος ως προς την ζήτηση, με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν. Πέρυσι, συγκεκριμένα, το 99% των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών λεωφορείων κατευθύνθηκε στην Κίνα, όπου αυτήν την στιγμή, ο στόλος τέτοιων αυτοκινήτων αριθμεί τα 300.000 οχήματα στους δρόμους.
 
Η αγορά ηλεκτροκίνησης προσδοκάται, επίσης, να αντικαταστήσει την ζήτηση 7.3 εκατομμυρίων βαρελιών καυσίμων σε ημερήσια βάση για τις μεταφορές, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, αν και βέβαια θα συνεισφέρει κατά πολύ στην υψηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, προσθέτοντας ένα 6% στην παγκόσμια ζήτηση, σύμφωνα με το climate action programme.
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας