Ρήγμα στην ΕΕ για το στόχο εξοικονόμησης

  08/09/2017 16:02
Ρήγμα στην ΕΕ για το στόχο εξοικονόμησης

Το ευρωκοινοβούλιο συμφώνησε χθες Πέμπτη να ενισχύσει το στόχο εξοικονόμησης ενέργειας για την περίοδο μετά το 2020 προκειμένου να επιτύχει η Ε.Ε. τον κλιματικό της στόχο με βάση τη συμφωνία του Παρισιού.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της περιβαλλοντικής επιτροπής του Ε.Κ. στήριξαν την αύξηση του στόχου από το 30% στο 40% με άξονα το 2030. Πλέον, το λόγο θα έχουν τα μέλη της επιτροπής Ενέργειας που συνεδριάζει στις 28 Νοεμβρίου για το ίδιο θέμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που κράτησαν χθες οι ευρωβουλευτές αναφορικά με τα διάφορα «παραθυράκια» στην πρόταση της Κομισιόν για την εξοικονόμηση. Όπως αναφέρει το Euractiv, η σημερινή νομοθεσία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να εξοικονομούν το 1,5% της ενέργειας που πωλείται στους καταναλωτές ετησίως. Στην πράξη, όμως, οι διάφορες εξαιρέσεις σημαίνουν ότι η πραγματική εξοικονόμηση φτάνει μόλις το 0,75%. Πλέον, οι ευρωβουλευτές θέλουν να δουν ένα αυστηρότερο πλαίσιο το οποίο θα προβλέπει επίσης πιο γρήγορη ανακαίνιση των κτιρίων και προώθηση αποδοτικότερων προϊόντων.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. είχαν συμβιβαστεί με ένα μη δεσμευτικό στόχο 30%, καθώς υπήρξαν έντονες διαφωνίες μεταξύ τους. 

Πηγή: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας