Θα ασχοληθούν πιο "ζεστά" και με θέματα εξοικονόμησης

  05/09/2017 14:30
Θα ασχοληθούν πιο "ζεστά" και με θέματα εξοικονόμησης

Συνάντηση με δημοσιογράφους που ασχολούνται με τα θέματα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων είχε την Τρίτη η Επιτροπή.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης η συνάντηση είχε ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων, τον καλύτερο συντονισμό με τους συντάκτες, αλλά και για να ακούσει η επιτροπή θέματα τα οποία απασχολούν τους συντάκτες μέσα από την καθημερινή εργασία τους και τα οποία θα μπορούσε η Επιτροπή να αντιμετωπίσει.

Ανέφερε ότι όσα είχαν λεχθεί στην προηγούμενη συνάντηση με τους δημοσιογράφους τον Ιανουάριο 2017, λήφθηκαν υπόψη από την Επιτροπή και έχουν διεκπεραιωθεί.

Μεταξύ αυτών το θέμα του ανοίγματος της αγοράς ενέργειας το οποίο έχει προχωρήσει και ολοκληρωθεί, το θέμα με τις νέες διατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στο οποίο η Επιτροπή είχε παρέμβαση και είχε θετικά αποτελέσματα στον μην υπάρξουν οποιεσδήποτε νέες αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τα προβλήματα των βιομηχανικών περιοχών τα οποία χρόνιζαν. Είπε επίσης ότι η Επιτροπή ετοίμασε γνώμη για τα θέματα της ενιαίας φορολόγησης των εταιρειών που την έστειλε στην ΕΕ για να τοποθετηθεί η Κύπρος ως Κοινοβούλιο στο θέμα. Έκανε επίσης μνεία στο θέμα της υγραεριοκίνησης στο οποίο υπήρξαν αποτελέσματα ύστερα από πολλές συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Σήμερα, είπε ο κ. Βότσης, ακούστηκαν και πάλι καλές εισηγήσεις όπως το ότι θα πρέπει να ασχοληθεί η Επιτροπή και με θέματα που αφορούν εξοικονόμηση ενέργειας και θέματα που αφορούν τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της γεώτρησης εντός του μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας