Με μεθάνιο κινείται το νέο τρακτέρ της New Holland (video)

  31/08/2017 16:31
Με μεθάνιο κινείται το νέο τρακτέρ της New Holland (video)

Την τελική μορφή του πήρε το μοντέλο της New Holland που θα κυκλοφορήσει στην αγορά και θα κινείται με μεθάνιο. Μετά από δύο προσπάθειες, πριν το 2013, η New Holland αποφάσισε να δώσει πολύ διαφορετική και δυναμική σχεδιαστική γραμμή, σχεδόν φουτουριστική, στο νέο μοντέλο και το παρουσίασε στις 29 Αυγούστου.

Στην καρδιά του νέου ελκυστήρα βρίσκεται ένας εξακύλινδρος κινητήρας ισχύος έως 180 ίππων και ροπής έως 740Nm - την ίδια ισχύ και ροπή με έναν αντίστοιχο κινητήρα που λειτουργεί με πετρέλαιο diesel, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Ο κινητήρας αναπτύχθηκε στη Fiat Powertrain Technologies, που ανήκει στη CNH Industrial, "αδελφή" εταιρεία της New Holland. H Fiat Powertrain Technologies παράγει κινητήρες που λειτουργούν με αεριοκίνηση εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Εκτός από το μειωμένο κόστος κατά περίπου 30% - στην περίπτωση αυτόνομων εκμεταλλεύσεων που παράγουν μόνες τους μεθάνιο η εξοικονόμηση είναι στο 100% - το νέο μοντέλο παράγει μειωμένο θόρυβο κατά 50% το μέγιστο.

Στις πραγματικές συνθήκες στο χωράφι, η New Holland υποστηρίζει ότι το τρακτέρ παράγει τουλάχιστον κατά 10% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και κατά 80% λιγότερες εκπομπές αερίων στο σύνολο, σε σχέση με ένα ντιζελοκίνητο τρακτέρ.

Ο σχεδιασμός του τρακτέρ από την ομάδα της CNH Industrial έχει γίνει από την αρχή, έτσι ώστε να προσομοιάζει περισσότερο με άλλα αυτοκινούμενα οχήματα, παρά με τρακτέρ. Ο σχεδιασμός της καμπίνας παρέχει ορατότητα 360 μοιρών, ενώ έχει και γυάλινη οροφή.

Ο εξοπλισμός της καμπίνας και ο έλεγχος από τον χειριστή γίνεται με ενσωματωμένες όλες τις λειτουργίες της γεωργίας ακριβείας και με ολοκαίνουργια τηλεχειριστήρια, μέχρι και οθόνη αφής.

Τα τρακτέρ εναλλακτικών καυσίμων της New Holland:

  • 2006: Παρήγαγε τρακτέρ 100% συμβατά με βιοντίζελ
  • 2009: Ανέπτυξε το πρώτο μοντέλο στον κόσμο με υδρογόνο
  • 2012: Δημιούργησε το πρώτο μοντέλο της που κινείται με προπάνιο
  • 2013: Παρουσίασε το πρώτο μοντέλο T6 με μεθάνιο
 

Πηγή: agro24.gr, με πληροφορίες από το fginsight.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας