Η Mazda αλλάζει το παιχνίδι με νέο βενζινοκινητήρα

  10/08/2017 10:15
Η Mazda αλλάζει το παιχνίδι με νέο βενζινοκινητήρα

Η ιαπωνική Mazda ανακοίνωσε ότι προέβη σε μια σημαντική εφεύρεση. Οι μηχανικοί της ανέπτυξαν ένα βενζινοκινητήρα ο οποίος δεν χρησιμοποιεί μπουζιά και ως αποτέλεσμα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου στα επίπεδα ενός κινητήρα ντίζελ.

Ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό είναι μέσω της συμπίεσης του καυσίμου. Αυτή είναι μια μέθοδος που δοκίμασαν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στο παρελθόν, αλλά απέτυχαν να την καταστήσουν εμπορικά βιώσιμη. Η Mazda εκτιμά ότι το πέτυχε και τόνισε επίσης ότι δεν προτίθεται να πουλήσει την τεχνολογία της σε άλλες εταιρείες.

Ο νέος κινητήρας ονομάζεται SKYACTIV-X, είναι πιο αποδοτικός κατά 20-30% και χρησιμοποιεί μπουζιά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στο κρύο. Τα πρώτα οχήματα που θα τον χρησιμοποιούν θα κυκλοφορήσουν το 2019, ενώ θα χαρακτηρίζονται επίσης από χαμηλές εκπομπές NOx και SOx. Ο κινητήρας θα πρέπει, πάντως, να φανεί αξιόπιστος και στην πράξη, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για τη διάρκεια ζωής του. Η Mazda, βεβαίως, είναι από τις πιο εταιρείες που φημίζονται για τα πιο αξιόπιστα οχήματα διεθνώς και είναι βέβαιο ότι θα προσέξει ιδιαίτερα προτού κυκλοφορήσει τα νέα της μοντέλα.

Πηγή: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας