Έξι ηλεκτρικά οχήματα για την ΑΗΚ

  01/08/2017 11:28
Έξι ηλεκτρικά οχήματα για την ΑΗΚ

Η περιβαλλοντικά καθαρή ενέργεια κίνησης, είναι ένας από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους ερευνητικούς και επιχειρηματικούς τομείς διεθνώς. Η ΑΗΚ, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής της και με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης που εφαρμόζει ως οργανισμός, επιδιώκει να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.

Εφαρμόζοντας στην πράξη μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, η ΑΗΚ παρέλαβε τα πρώτα έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία εντάσσονται στο δυναμικό του στόλου της. Τα έξι αυτοκίνητα αναμένεται να εξοικονομούν 3096 λίτρα/έτος σε υγρά καύσιμα και ταυτόχρονα να συνεισφέρουν στη  μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,52 τόνους/έτος. 

Κατά την τελετή παράδοσης των αυτοκινήτων που έγινε στην παρουσία Μελών της Βουλής, τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων των ΜΜΕ, η ΑΗΚ παρουσίασε και τον νέο Σταθμό Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων e-charge, στον χώρο στάθμευσης του Chester’s Bar – UpTown Square στην Παρεκκλησιά, στη Λεμεσό.  Ο Σταθμός αυτός είναι ο 18ος σταθμός που εντάσσεται στο παγκύπριο δίκτυο της Υπηρεσίας e-charge.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Ανδρέας Μαραγκός, τόνισε πως “η τεχνολογική εξέλιξη και οι εφαρμογές της έχουν νόημα όταν μπορούν και υπηρετούν τις ανθρώπινες ανάγκες και δίνουν ρεαλιστικές λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό οι εφαρμογές της ηλεκτρικής ενέργειας συνεχώς θα εμπλουτίζονται. Έτσι και το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό. Και στην Κύπρο, η ΑΗΚ είναι η δύναμη που δίνει την ενέργεια να κινηθούμε προς το μέλλον”.

Η Υπηρεσία e-charge έχει δημιουργηθεί εδώ και τρία χρόνια από την ΑΗΚ, ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να έχουν πρόσβαση για ασφαλή και αξιόπιστη φόρτιση του οχήματός τους, σε χώρους δημόσιας χρήσης και έχει ως στόχο την προώθηση του ηλεκτρικού οχήματος στην Κύπρο. 

Η τάση είναι παγκόσμια και ήδη στην Ευρώπη η Γαλλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αποκλειστικής χρήσης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Η ουσία είναι να διευρυνθεί η χρήση τους και στην Κύπρο, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να συμβάλλουμε σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον, με άμεσο αντίκρισμα στην υγεία και την ποιότητα ζωής.
 
marangos
echarge
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας