Ενεργειακό δάνειο ιδιωτών από ΣΚΤ και ΟΕΒ

  08/05/2017 13:17
Ενεργειακό δάνειο ιδιωτών από ΣΚΤ και ΟΕΒ

Το σχέδιο «Χρηματοδότηση Εγκατάστασης Θερμομόνωσης Οροφής σε Οικίες» παρουσίασαν το πρωί σε κοινή διάσκεψη Τύπου η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και η ΟΕΒ. 
 
Πρόκειται για ένα καινοτόμο σχέδιο το οποίο αναπτύχθηκε με την στήριξη της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού με στόχο την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα νοικοκυριά, την εξοικονόμηση χρημάτων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και παράλληλα τη διασφάλιση της ψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών θερμομόνωσης.
 
Για διασφάλιση των κριτηρίων αξιολόγησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών  η ΟΕΒ έχει δημιουργήσει εθελοντικό Μητρώο Εγκαταστάτη Θερμομόνωσης  στο οποίο μπορούν να αιτούνται  και να εγγράφονται νομικά πρόσωπα και θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό. Το Εθελοντικό αυτό Μητρώο, θα συμβάλει στις ανάγκες εξασφάλισης του  χαμηλότοκου δανείου για την θερμομόνωση οροφής από ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες, κατά την αξιολόγηση του από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου αφού υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια καινοτόμο και πρωτοποριακή πρωτοβουλία που συμβάλλει στην εξοικονόμηση κατά 40% της ενέργειας που καταναλώνεται σε κάθε νοικοκυριό τόνισε ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει" αυτή η πρωτοβουλία ώστε αυτή η συνεργασία ΟΕΒ - ΣΚΤ - Υπ. Ενέργειας να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.
 
Ελκυστικό επιτόκιο χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις 
 
Η χρηματοδότηση απευθύνεται σε ιδιώτες μόνιμους κάτοικους Κύπρου. Το σχέδιο προσφέρει ελκυστικό επιτόκιο 3% χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση με μέγιστο ποσό τις €10.000, περίοδο αποπληρωμής τα 7 χρόνια και δυνατότητα πρόωρης  μερικής ή ολικής αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβάρυνση.
 
Δεν απαιτείται  οποιαδήποτε συνεισφορά από τον πελάτη καθώς το δάνειο καλύπτει μέχρι 100% του κόστους της θερμομόνωσης ενώ δεν υπάρχουν ούτε έξοδα ετοιμασίας εγγράφων συμβολαίων, πέραν των 10 ευρώ για την αξιολόγηση των υπολογισμών του συντελεστή θερμοπερατότητας που θα υποβάλει ο πελάτης.
 
Απαραίτητη είναι η λήψη ενός αξιόχρεου εγγυητή καθώς επίσης και η   προσκόμιση προσφοράς από εταιρεία εγκατάστασης θερμομόνωσης εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εγκαταστάτη Θερμομόνωσης η ενεργειακή μελέτη  ή ο υπολογισμός για θερμοπερατότητα από  εμπειρογνώμονα.
 
O Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης σε χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, ως η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής με ξεκάθαρο τοπογενή προσανατολισμό και τη φιλοσοφία του Συνεργατισμού εγκαινιάζει σήμερα μια ευρύτερη συνεργασία με την ΟΕΒ αλλά και την δραστηριοποίηση της στον τομέα της μικροχρηματοδότησης (microlending). Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών των  Κυπρίων  σε θέματα που αφορούν πράσινη ενέργεια και τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος  στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.  
 
Ο κ. Χατζηγιάννης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε και την ελκυστικότητα του νέου αυτού πακέτου χρηματοδότησης αφού η έγκριση θα γίνεται με "συνοπτικές διαδικασίες".
 
Για περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα και στην ιστοσελίδα της ΣΚΤ www.ccb.coop.com.cy
 
Η παρουσίαση του προϊόντος στη σημερινή Διάσκεψη Τύπου:
 
pin1
pin2
pin3
pin4
pin5
pin6
pin7
pin8
pin9
pin10
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας