Πιλοτική χρήση αυτόνομων ηλεκτρικών λεωφορείων στο Παρίσι

  17/02/2017 07:41
Πιλοτική χρήση αυτόνομων ηλεκτρικών λεωφορείων στο Παρίσι

Aπό τα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι τον Απρίλιο, θα διαρκέσει η δοκιμαστική χρήση δύο αυτόνομων ηλεκτρικών λεωφορείων στο Παρίσι. Τα οχήματα χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση των επιβατών μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Gare de Lyon και Gare d’ Austerlitz.
 
Τα λεωφορεία κατασκευάστηκαν από τη γαλλική εταιρεία Easymile και το καθένα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 10 επιβάτες, με ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα.
 
Χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες και άλλο εξοπλισμό, ο «ρομποτικός οδηγός» μπορεί να αναγνωρίζει εμπόδια στο δρόμο, ώστε ανάλογα να προσαρμόσει την κίνηση του οχήματος. Για λόγους ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της πιλοτικής χρήσης των οχημάτων, αυτά κινούνται σε λεωφορειολωρίδα που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτά.
 
«Τα αυτόνομα οχήματα αποτελούν μία επανάσταση για κάθε πόλη του πλανήτη, αλλάζοντας μέσα στην επόμενη 20ετία εκ βάθρων το αστικό περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Jean-Louis Missika, αντιδήμαρχος του Παρισιού.
 
Η Elisabeth Borne, υπεύθυνη του οργανισμού διαχείρισης του δικτύου μεταφορών στο Παρίσι, σημειώνει: «Φιλοδοξούμε κάποια στιγμή τέτοια οχήματα να βρίσκονται παρκαρισμένα κοντά στον σταθμό, ώστε να μπορούν να τα καλέσουν οι επιβάτες του RER (σσ. προαστιακός συδηρόδρομος) για να τα χρησιμοποιήσουν».
 
Αντίστοιχη πιλοτική χρήση των EZ10 διεξάγεται επίσης και στη Λιόν, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν δοκιμές και σε άλλες πόλεις.
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας