Εξοικονόμηση 40% στον οδικό φωτισμό Κισσόνεργας

  12/07/2016 09:50
Εξοικονόμηση 40% στον οδικό φωτισμό Κισσόνεργας

Σε συνέχεια της απόφασης για εφαρμογή ‘Σχεδίου Εξοικονόμησης Ενέργειας γα τον Οδικό Φωτισμό’, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας έχει προχωρήσει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε δημόσια πρόσκληση  ‘Δήλωσης ενδιαφέροντος για προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον οδικό φωτισμό’, έχει αξιολογήσει τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί και έχει προχωρήσει στην υπογραφή του συμβολαίου με τον επιτυχόντα προσφοροδότη. 

Όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Στυλιανού το σχέδιο προνοεί την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων στο οδικό δίκτυο με ειδικούς λαμπτήρες εξοικονόμησης ενεργείας νέου  τύπου LED.
Το κόστος του σχεδίου έχει υπολογιστεί γύρω στις €60.000 και θα αναληφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον εργολάβο που ανέλαβε το σχέδιο. Το κόστος θα αποπληρωθεί με δόσεις  ανάλογα με την εξοικονόμηση που θα προκύψει με την αντικατάσταση των λαμπτήρων.

Μέχρι σήμερα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τον οδικό φωτισμό για το Κ.Σ. Κισσόνεργας, ξεπερνούσε τις €70.000 ανά έτος και αναμένεται η εξοικονόμηση να ξεπεράσει το 40%, δηλαδή εξοικονόμηση γύρω στις €30.000 ανά έτος.

Πρόσθεσε πως το 50% της εξοικονόμησης θα παραμένει στα ταμεία της κοινότητας (περίπου €15.000) και το άλλο θα χρησιμοποιείται για την πληρωμή του κόστους αντικατάστασης των λαμπτήρων. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι μέρος του προγράμματος για νοικοκύρεμα των οικονομικών της Κισσόνεργας, πρωταρχικός στόχος που το κοινοτικό συμβούλιο έχει θέσει με την ανάληψη των καθηκόντων του το 2012.
Σημειώνεται πως η  Κισσόνεργα είναι η πρώτη που εφαρμόζει το Σχέδιο Εξοικονόμησης Ενέργειας στον Οδικό Φωτισμό.
  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας