"Κάλπασε" η ηλιακή αγορά στη Γερμανία το 2019

  03/01/2020 07:09
"Κάλπασε" η ηλιακή αγορά στη Γερμανία το 2019

Αύξηση της τάξης του 30% με σχεδόν νέα έργα συνολικής ισχύος 4 GW κατέγραψε η αγορά ηλιακής ενέργειας της Γερμανίας το 2019, σύμφωνα με μια πρώτη μελέτη της γερμανικής βιομηχανικής ένωσης ηλιακής ενέργειας BSW.

Η ένωση αναφέρει ότι οι μειωμένες τιμές των φωτοβολταϊκών σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι εντονότερες κλιματικές συζητήσεις και η επέκταση της ηλεκτροκίνησης αποτέλεσαν τους κυριότερους λόγους για την ανάπτυξη της ηλιακής αγοράς.

Ωστόσο, παρά τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την περαιτέρω εδραίωση τέτοιων συστημάτων στη Γερμανία, αν η χώρα θέλει να πετύχει τους στόχους για το κλίμα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η BSW.

«Είμαστε χαρούμενοι για την αναζοωγόνηση της αγοράς, όμως δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι ακόμα», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης Carsten kornig.

«Υπάρχουν σοβαρή απόσταση μεταξύ των όσων έχουμε πετύχει και των στόχων που έχουμε θέσει για το κλίμα. Θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε το εν λόγω κενό αν τριπλασιάσουμε τον ρυθμό επέκτασης», είπε ο ίδιος.

Χωρίς περαιτέρω επέκταση των ΑΠΕ, είναι πιθανόν να υπάρξει ένα έλλειμμα παραγωγής ως αποτέλεσμα της απόσυρσης των πυρηνικών μονάδων και των μονάδων άνθρακα στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 2020, είπε ο Kornig.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας