Αίγυπτος: Θέτει στόχο 6,500 MW σε αιολική ισχύ μέχρι το 2026

  09/01/2019 08:46
Αίγυπτος: Θέτει στόχο 6,500 MW σε αιολική ισχύ μέχρι το 2026

Στο 97% ανέρχεται το μερίδιο της Siemens Gamesa στην αγορά αιολικής ενέργειας στην Αίγυπτο και 53% στην Αφρική, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του energy Egypt. Τα πάρκα Gabel El Zayt και Zaafarana συνιστούν τα μεγαλύτερα έργα στην αιγυπτιακή αγορά με την εταιρεία να συνεισφέρει 986 MW αιολικής ενέργειας στο σύστημα της χώρας μέχρι σήμερα.
 
Τα τελευταία χρόνια η αιγυπτιακή κυβέρνηση ιεραρχεί σημαντικά το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της χώρας, γεγονός που αποτυπώνεται στην έκθεση για την ανάπτυξη της Αιγύπτου με ορίζοντα το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατασκευάζοντας 3 τεράστιες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε συνεργασία με την Siemens AG, καθώς επίσης να προχωρήσει σε βελτιώσεις στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής σε ολόκληρη την επικράτεια. Μάλιστα η βελτίωση του δικτύου συνέλαβαλε σημαντικά στην κάλυψη του μεγάλου κενού στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αύξησε την παραγωγική ικανότητα στην Αίγυπτο κατά 40% σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια.
 
Ο δεύτερος άξονας ενεργειακής στρατηγικής είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού σε ΑΠΕ που διαθέτει η χώρα, πράγμα που αποτυπώνεται στο στόχο που έχει τεθεί για το 2026 όπου σε ότι αφορά το αιολικό δυναμικό, αναμένεται να φτάσει τα 6,500 MW.
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας