Δάνειο €75 εκατ. από ΕΤΑΑ στην Τουρκία για επενδύσεις σε ΑΠΕ

  30/10/2017 15:01
Δάνειο €75 εκατ. από ΕΤΑΑ στην Τουρκία για επενδύσεις σε ΑΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα χορηγήσει χρηματοδότηση ύψους €75 εκατ. στην Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi (TSKB) στο πλαίσιο του πακέτου Mid-Size Sustainable Energy Financing Facility III (MidSEFF III) για τη στήριξη του τομέα της βιώσιμης ενέργειας.

Η χρηματοδότηση αφορά δανεισμό σε δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση. Η χρηματοδοτική διευκόλυνση σχεδιάζεται να παρασχεθεί στην TSKB σε τρεις δόσεις, ανέφερε η ΕΤΑΑ.

Το MidSEFF III βασίζεται στην επιτυχία των πακέτων MidSEFF και MidSEFF II, σημειώνει η Τράπεζα, προσθέτοντας ότι έχει ως στόχο την αύξηση της χρηματοπιστωτικής διαμεσολάβησης για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στη χρηματοδότηση των εν λόγω τομέων στην Τουρκία.

Ένας επιπλέον στόχος είναι να βελτιωθούν οι δεξιότητες των συμμετεχόντων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην τεχνική αξιολόγηση ενός ευρύτερου συνόλου τεχνολογιών και να αυξηθεί η γνώση τους σχετικά με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές απαιτήσεις και πρότυπα της ΕΕ για την αξιολόγηση των μεσαίων επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση.

Η TSKB είναι η πρώτη και μοναδική ιδιωτική αναπτυξιακή τράπεζα της Τουρκίας. Η TSKB παρέχει κυρίως εταιρικά δάνεια, χρηματοδότηση έργων και άλλα συμπληρωματικά τραπεζικά εργαλεία στην Τουρκία, με επίκεντρο τους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πηγή: energia.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας