Heataircon: 40 χρόνια τεχνολογία 

  08/07/2016 11:39
Heataircon: 40 χρόνια τεχνολογία 

Πριν από 40 χρόνια ξεκίνησε την πορεία της η Heataircon σε καιρούς δύσκολους για τις επιχειρήσεις του τόπου αναζητώντας μια θέση στον τομέα του εμπορίου εξοπλισμού κτηρίων και κατοικιών στη Θέρμανση και τον Κλιματισμό.
«Ο τομέας αυτός όμως δεν ορίζεται ούτε εξαντλείται στις δύο αυτές λέξεις. Κατά συνέπεια, η επιχείρηση, διεύρυνε διαρκώς την γκάμα των προϊόντων της, επιλέγοντας κατασκευαστές από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ονόματα», εξήγησε ο κ. Σταύρος Σταύρου, Μηχανολόγος Μηχανικός της εταιρείας.

Όπως είπε, μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό στην λειτουργία της επιχείρησης. «Εξακολουθεί να προσφέρει την ίδια τεχνογνωσία, υποστήριξη και λύσεις στους πελάτες της. Το μόνο που αναγκαστικά άλλαξε, είναι το εύρος και η τεχνολογία των προϊόντων που προσφέρει σήμερα, έτσι που να συμβαδίζει αυστηρά με τα πρότυπα και τις ανάγκες της αγοράς», είπε προσθέτοντας ότι σε ένα τομέα που δεν είναι στατικός και η τεχνολογική εξέλιξη είναι συνεχής. Έτσι, η ενασχόληση τους με τις ανανεώσιμες πηγές ενεργείας προέκυψε φυσιολογικά.
«Η κατακόρυφη αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια και οι ανάγκες των πελατών μας για πιο οικολογικά και αυτάρκη σε ενεργεία κτίρια μας ώθησε να ασχοληθούμε με τις ΑΠΕ», τόνισε.
Η εταιρεία από τις αρχές του 2000 ξεκίνησε δειλά την ενασχόληση της, με την ηλιακή Θέρμανση, ακολούθησαν το 2010 οι λέβητες βιομάζας και τέλος το 2012 τα φωτοβολταϊκά.
Επίσης, πολλά προϊόντα της από τους πιο γνωστούς οίκους της Ευρώπης φέρουν ήδη την σήμανση ErP, που αφορά την εξοικονόμηση ενεργείας.
«Η χώρα μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από συμβατικές πηγές ενεργείας με αποτέλεσμα το ενεργειακό μας ισοζύγιο να είναι ιδιαίτερα ετεροβαρές. Οι ΑΠΕ αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα για μια πραγματική Αειφόρο ανάπτυξη στον τόπο μας.

Το κλίμα και ηλιοφάνεια της Κύπρου κάνουν την χρήση των πολλών μορφών ΑΠΕ ελκυστική και προσοδοφόρα. 
Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος στρέφει την προσοχή στις ΑΠΕ. Ο λόγος είναι η συνεχής ενημέρωση του κοινού, το αποδειγμένο οικονομικό όφελος και οι κατά καιρούς επιχορηγήσεις που δόθηκαν από το κράτος σε διάφορες τεχνολογίες ΑΠΕ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά προς την κατεύθυνση της χρήσης των ΑΠΕ αλλά ακόμα περισσότερα χρειάζεται και επιβάλλεται να γίνουν μέχρι το 2020. Σύμφωνα  με τον ίδιο, παρά τον μεγάλο και αθέμιτο σε ορισμένες περιπτώσεις ανταγωνισμό, η αγορά άρχισε να ωριμάζει και να σταθεροποιείται. «Οι τιμές και οι τεχνολογίες ΑΠΕ σήμερα στην Κύπρο είναι εφάμιλλες με όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.», τόνισε. 
Καταλήγοντας υπογράμμισε πως οι τεχνολογίες ΑΠΕ εξακολουθούν να είναι ελκυστικές και με ευοίωνες προοπτικές. «Η δέσμευση μας για μείωση των εκπομπών ρύπων μέχρι το 2020 και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την χρήση των ΑΠΕ δημιουργούν την κατάλληλη ώθηση για αύξηση των επενδύσεων σε αυτό τον τομέα», πρόσθεσε. 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας