Συνεργασία στις ΑΠΕ συζήτησε ο Γκάμπριελ με Σταθάκη-Σκουρλέτη

  01/07/2016 11:57
Συνεργασία στις ΑΠΕ συζήτησε ο Γκάμπριελ με Σταθάκη-Σκουρλέτη

Την πεποίθηση ότι τώρα ήρθε η ώρα της ανάπτυξης, της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, εξέφρασε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, μετά τη συνάντησή τους.
 
Ο κ. Γκάμπριελ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης στην ελληνική καθώς, όπως είπε, καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσες μεταρρυθμίσεις έχοντας τόσες πολλές αντιδράσεις, και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα Grexit.

Σημείωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει πόρους από το γερμανικό δημόσιο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να υποδεχθεί επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, και συγκεκριμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε θα υπογραφούν δύο συμφωνίες, η μία για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καινοτόμων προϊόντων, και η άλλη για την ενέργεια. Αναφέρθηκε σε πρόγραμμα που στην Γερμανία χρησιμοποιούν οι μικρομεσαίοι και προανήγγειλε ότι αυτό θα ανοίξει και για την Ελλάδα. Είπε πως το πρόγραμμα προβλέπει χρηματοδότηση και ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους σε καινοτόμα προγράμματα.  Όπως είπε, ήδη το πρόγραμμα αυτό έχει επεκταθεί σε Ισραήλ και Πολωνία.
 
Η δεύτερη συμφωνία, σημείωσε, έχει να κάνει με την αειφόρο ανάπτυξη καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, "αντικείμενο και πεδίο στο οποίο στη Γερμανία τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε αποκτήσει πολύ μεγάλη εμπειρία".

Ο κ. Γκάμπριελ τάχθηκε κατά της περαιτέρω λιτότητας, υπογραμμίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα «εξέπληξε, διότι, αντί για συρρίκνωση, σημειώθηκε ανάπτυξη, αν και μικρή. Όποιος στην Ευρώπη υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω λιτότητα στην Ελλάδα, δεν επιβαρύνει μόνο υπερβολικά τους ανθρώπους, αλλά θέτει και σε κίνδυνο και αυτή τη μικρή ανάπτυξη, η οποία διαφαίνεται», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει γρήγορη σταθεροποίηση, εκτιμώντας ότι εάν γίνει αυτό τότε η Ελλάδα θα καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο. 

Ο κ. Γκάμπριελ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Πάνο Σκουρλέτη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας, με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στη συνέχεια, ο Αντικαγκελάριος μαζί με τους κύριους Σταθάκη και Σκουρλέτη και με τον ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Μιχάλη Βερροιόπουλο, συναντήθηκαν με εκπροσώπους περίπου 40 γερμανικών εταιρειών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας