Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ σε ετοιμότητα, οι τιμές κατρακυλούν

  07/02/2020 06:50
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ σε ετοιμότητα, οι τιμές κατρακυλούν

Την περαιτέρω μείωση της παραγωγής κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως προτείνουν οι χώρες της συμμαχίας ΟΠΕΚ+, ώστε να ανταποκριθούν στον αρνητικό αντίκτυπο του κοροναϊού στην ενεργειακή ζήτηση. Το πάνελ εμπειρογνωμόνων περιμένει την τελική θέση της Ρωσίας ώστε να καταθέσει και επισήμως την πρότασή του, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο εμπιστευτικές πηγές.

Παρά την πρόθεση του πετρελαϊκού καρτέλ και των συμμάχων να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την προσφορά ώστε να προσφέρουν στήριγμα στις διεθνείς αγορές, οι τιμές του αργού επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος, με το μπρεντ να υποχωρεί κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό κάτω από τα 51 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι χώρες όπως η Ρωσία καλύπτουν περισσότερο από το 40% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και η πρόταση για νέα μείωση ισοδυναμεί με περίπου το 0,6% της παγκόσμιας προσφοράς. Οι υπουργοί της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ δεν έχουν ακόμη αποφασίσει την ανάληψη δράσης, αλλά η ομόφωνη σύσταση του πάνελ, στο οποίο συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία καιη Ρωσία, σηματοδοτεί πρόοδο προς τη λήψη απόφασης.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας