Μείωση 20,7% στα κέρδη της Exxon Mobil

  05/08/2019 08:28
Μείωση 20,7% στα κέρδη της Exxon Mobil

Μικτά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι αμερικανικοί κολοσσοί των ΗΠΑ Exxon Mobil και Chevron την Παρασκευή 2 Αυγούστου, καθώς οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου περιόρισαν τα έσοδα από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω της σχιστολιθικής τεχνολογίας στην περιοχή Permian Basin.

Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν κάπως την Παρασκευή, μετά την πτώση τους σε χαμηλό πέραν των τεσσάρων ετών, ύστερα από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
 
Τα κέρδη της Exxon Mobil μειώθηκαν το β΄ τρίμηνο κατά 20,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, υποχωρώντας στα 3,1 δισ. δολάρια.
 
Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6% στα 69,1 δισ. δολάρια. Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός σημείωσε αύξηση 7,2% στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου από την λεκάνη της Permian και στο Hebron, ένα υπεράκτιο έργο στον Καναδά. Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από εφάπαξ κέρδος ύψους 500 εκατ. δολαρίων λόγω της ευνοϊκής φορολογικής μεταρρύθμισης στον Καναδά.
 
Η Chevron, αντιθέτως, σημείωσε αύξηση κερδών κατά 26,3% σε σύγκριση με πέρσι, στα 4,3 δισ. δολάρια, καθώς τα έσοδα της μειώθηκαν μόλις κατά 0,8% στα 38,9 δισ. δολάρια.

Όπως και με την Exxon Mobil, τα αποτελέσματα περιλάμβαναν ένα εφάπαξ κέρδος ύψους 180 εκ. δολαρίων εξαιτίας της φορολογικής αλλαγής στον Καναδά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας