Η Βρετανία λέει όχι στην ανταλλαγή δεξαμενόπλοιων με την Τεχεράνη

  30/07/2019 09:10
Η Βρετανία λέει όχι στην ανταλλαγή δεξαμενόπλοιων με την Τεχεράνη

Η Βρετανία απέρριψε την ιδέα ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει το ιρανικό τάνκερ ως αντάλλαγμα για το βρετανικής σημαίας πλοίο που συνέλαβε η ισλαμική δημοκρατία στον Κόλπο.

Η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας κλιμακώθηκε από τότε που ιρανικές δυνάμεις συνέλαβαν ένα βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιο νωρίτερα αυτό τον μήνα. Αυτό συνέβη αφού βρετανικές δυνάμεις συνέλαβαν ιρανικό πετρελαιοφόρο κοντά στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία ότι παραβιάστηκαν οι κυρώσεις για τη Συρία.

«Δεν υπάρχει quid pro quo (αντιστάθμισμα)», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, στο ραδιόφωνο του BBC. «Αυτό δεν αφορά κάποιου είδους αντάλλαγμα. Αφορά την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας και των κανόνων του διεθνούς νομικού συστήματος και σε αυτό είναι που θα επιμείνουμε», επεσήμανε.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου ο Βρετανός ΥΠΕΞ δήλωσε στο Sky News ότι «εάν οι Ιρανοί θέλουν να βγουν από το σκοτάδι και να γίνουν αποδεκτοί ως υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας, χρειάζεται να συμμορφωθούν με το βασιζόμενο σε κανόνες σύστημα της διεθνούς κοινότητας.

«Δεν μπορείς απλά να πηγαίνεις και να συλλαμβάνεις παράνομα ξένα σκάφη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: energia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας