Αναστέλλεται η ροή αργού από τη Ρωσία προς κεντρική και βόρεια Ευρώπη

  25/04/2019 09:09
Αναστέλλεται η ροή αργού από τη Ρωσία προς κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας γνωστοποίησε ότι οι αρχές της γειτονικής Πολωνίας αποφάσισαν να διακόψουν επ` αόριστον τη μεταφορά ρωσικού αργού από τον αγωγό Ντρούζμπα προς την κεντρική Ευρώπη στις 20:00 [23:00 ώρα Κύπρου], μετέδωσε το λευκορωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων BELTA.

Η μεταφορά ρωσικού αργού προς την Ουκρανία μέσω Λευκορωσίας συνεχίζεται κανονικά, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ευρωπαϊκή πετρελαϊκή βιομηχανία και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας, τις τελευταίες ημέρες η ποιότητα του ρωσικού αργού που παραδίδεται σε χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης έχει επιδεινωθεί σημαντικά, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα διυλιστήρια.

Οι ποσότητες αργού που παραδίδονται στη Λευκορωσία, στην Πολωνία, στη Γερμανία, στην Ουγγαρία και στην Τσεχία έχουν μολυνθεί με υψηλά επίπεδα μιας οργανοχλωριούχας ένωσης από τη 19η Απριλίου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Τέτοιου είδους ενώσεις χρησιμοποιούνται για να αυξάνεται η παραγωγή πετρελαίου, αλλά πρέπει να διαχωρίζονται από το αργό πριν από τις παραδόσεις φορτίων, διότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να καταστρέψουν τον εξοπλισμό διύλισης.

Κατά πηγές προσκείμενες στην ευρωπαϊκή πετρελαϊκή βιομηχανία, το επίπεδο της οργανοχλωριούχας ένωσης φθάνει πλέον τα 150-330 μέρη ανά εκατομμύριο αντί των 10 που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο και τα 1-3 μέρη ανά εκατομμύριο που είναι το σύνηθες.

Το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ζήτημα με την ποιότητα του αργού που παραδίδεται και πρόσθεσε ότι η κρατική εταιρεία που είναι αρμόδια για τους αγωγούς, η Transneft, εργάζεται για να επιλυθεί το πρόβλημα, χωρίς να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή προσκείμενη στη ρωσική βιομηχανία ενέργειας ανέφερε πως το θέμα αναμένεται να έχει λυθεί στα τέλη της εβδομάδας.

ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας