«Καμπανάκι» CEO της BP για τις τιμές πετρελαίου

  28/02/2019 07:26
«Καμπανάκι» CEO της BP για τις τιμές πετρελαίου

Οι κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του Ιράν μπορούν να ωθήσουν άμεσα τις τιμές του πετρελαίου προς τα επάνω και να προκαλέσουν ελλείψεις στον εφοδιασμό, προειδοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Μπομπ Ντάντλεϊ.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) παρατήρησε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας περιέπλεκαν τις εξαγωγές για το Καράκας. Η ιρανική παραγωγή πετρελαίου έπεσε κατά 520.000 βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο, εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων, σημείωσε ο IEA τον περασμένο μήνα.

«Αν μιλάμε για έλλειμμα εφοδιασμού, σήμερα λόγω κρίσης μειώνεται ραγδαία από τη Βενεζουέλα. Δεν υπάρχουν κυρώσεις στο Ιράν. Αυτά τα πράγματα πολύ πιθανό να οδηγήσουν άμεσα σε αύξηση των τιμών πετρελαίου και να προκαλέσουν κενό στον εφοδιασμό» δήλωσε ο Ντάντλεϊ κατά το συνέδριο της Διεθνούς Εβδομάδας Πετρελαίου στο Λονδίνο.

Τον Φεβρουάριο ο ΙΕΑ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις τους για αύξηση της προσφοράς για τους παραγωγούς που δεν αποτελούν μέρος του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου. Απέδωσε τους λόγους της αναθεώρησης στην αύξηση της αμερικανικής παραγωγής.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας