Φοιτητές αναλύουν το επιχειρηματικό μοντέλο της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ

  14/02/2019 14:00
Φοιτητές αναλύουν το επιχειρηματικό μοντέλο της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ

Με αριθμό-ρεκόρ 28 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από επτά τοπικά ακαδημαϊκά ιδρύματα διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από τον Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) το CFA Research Challenge. 

Οι φοιτητές, χωρισμένοι σε ομάδες των 3-5 ατόμων, διαγωνίζονται στην ανάλυση του επιχειρηματικού μοντέλου και της μετοχής μίας κυπριακής εταιρείας, υποβάλλοντας σε ειδική επιτροπή δεκασέλιδη χρηματοοικονομική αναφορά για την εκτίμηση της αξίας της. Στη συνέχεια, στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Filoxenia, οι επτά ομάδες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους ενώπιον επιτροπής αξιολόγησης, σαν να είναι ήδη εν ενεργεία χρηματοοικονομικοί αναλυτές σε πραγματικό χρόνο.

Φέτος, οι φοιτητές έχουν κληθεί να αναλύσουν το επιχειρηματικό μοντέλο της κυπριακής εταιρείας πετρελαιοειδών Petrolina (Holdings) Public Ltd. Ήδη, τον περασμένο Νοέμβριο οι επτά ομάδες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το εταιρικό προφίλ της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ από τον CFO της εταιρείας, Ντίνο Σαββίδη, και βρέθηκαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη διεύθυνση της εταιρείας προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη μελέτη τους. 

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν φοιτητές χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, το UCLAN Cyprus, το Cyprus International Institute of Management και το Cyprus Institute of Marketing. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον περιφερειακό διαγωνισμό Research Challenge Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη στις 10-11 Απριλίου, ενώ η ομάδα που θα αναδειχθεί δεύτερη θα διαγωνιστεί στο Research Challenge των φιναλίστ Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. 

Περισσότερα από 20 μέλη του CFA Society Cyprus, όλοι κάτοχοι της πιστοποίησης CFA, συνδράμουν στη φετινή κυπριακή διοργάνωση ως εθελοντές είτε βοηθώντας τις ομάδες στην έρευνα και την παρουσίαση είτε ως κριτές. Την απονομή στους νικητές του κυπριακού διαγωνισμού θα κάνουν εκπρόσωποι της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία XM. 

CFA Society Cyprus
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus)     είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει πάνω από 150.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 147 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας