Τα €10 δισ θα φτάσουν οι επενδύσεις υδρογονανθράκων στην Αίγυπτο

  13/11/2018 07:13
Τα €10 δισ θα φτάσουν οι επενδύσεις υδρογονανθράκων στην Αίγυπτο

Οι επενδύσεις στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αναμένεται να ανέλθουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην διάρκεια του τρέχοντος φορολογικού έτους στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τις προσδοκίες που εξέφρασε ο Υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

Ειδικότερα, ο El Molla, σε δηλώσεις του το Σάββατο, είπε πως το Υπουργείο  περιμένει περίπου 10 δις. δολάρια νέων επενδύσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο για την χρονιά 2018-2019. Ο εν λόγω αριθμός περιλαμβάνει επενδύσεις τόσο στο κομμάτι της εξερεύνησης υδρογονανθράκων όσο και σε δραστηριότητες παραγωγής υδρογονανθράκων.

Επιπλέον, ο Υπουργός είπε πως το υψηλό ενδιαφέρον διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών για την Αίγυπτο αποδεικνύει ακριβώς την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα.

Τέλος, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον αδειοδοτικό γύρο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα για οικόπεδα στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου σημειωτέων πρόκειται και για την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας