22 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στέλνει το Ιράν στην Κίνα

  22/10/2018 07:22
22 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στέλνει το Ιράν στην Κίνα

Το τεράστιο φορτίο πετρελαίου αναμένεται να φτάσει στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, με σκοπό να πουληθεί πριν εφαρμοστούν οι επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Ένας ολόκληρος στόλος πετρελαιοφόρων που μεταφέρουν περίπου 22 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου φέρεται να προετοιμάζεται να στείλει το Ιράν στην Κίνα το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους πριν εφαρμοστούν οι επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το Reuters, ανώνυμος ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι «όπως έχουν πει οι ηγέτες μας, θα είναι αδύνατο να σταματήσουν το Ιράν από το να στείλει το πετρέλαιό του. Έχουμε πολλούς τρόπους να πουλάμε το πετρέλαιό μας και όταν τα πετρελαιοφόρα φτάσουν στο Νταλιάν (Κίνα) θα αποφασίσουμε αν θα το πουλήσουμε σε άλλους αγοραστές ή στην Κίνα»

Το τεράστιο φορτίο πετρελαίου αναμένεται να φτάσει στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, κατά τα προηγούμενα χρόνια το κινεζικό λιμάνι Νταλιάν δέχεται μηνιαίως περίπου 1-3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από το Ιράν.

Πάντως, ούτε η Κίνα, ούτε το Ιράν δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι θα επανεφαρμόσει κυρώσεις εναντίον του Ιράν τον Νοέμβριο του 2018.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας