Περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Shell στην Αίγυπτο

  24/10/2017 14:02
Περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Shell στην Αίγυπτο

Τη διάνοιξη 63 φρεάτων σε διαφορετικές περιοχές της Δυτικής Ερήμου με στόχο την αύξηση του όγκου παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα εκεί κοιτάσματα προγραμματίζει για το 2018 η Shell, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθυντής εξορύξεων του ομίλου Royal Dutch Shell, Andrew Brown (φωτό).

Τον περασμένο Αύγουστο, το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου υπέγραψε 3 συμφωνίες για έρευνα πετρελαίου και αερίου σε 16 νέα κοιτάσματα στην Δυτική Έρημο, με τους ομίλους Royal Dutch Shell και Apex Oil Company, ελάχιστης συνολικής εκτιμώμενης επενδυτικής αξίας $81,4 εκατ.

Σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον  πρωθυπουργό και τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου, ο Alex Brown ανέφερε πως μεταξύ των κύριων επενδυτικών σχεδίων της Shell κατά την προσεχή περίοδο περιλαμβάνεται η ανάπτυξη της φάσης “9b” του οικοπέδου “West Delta Deep Marine Concession”, που συνεπάγεται συνολικές επενδύσεις ύψους $1,6 δισ.   

Πηγή: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας