Το κορυφαίο ερώτημα για τα αποθέματα των ΗΠΑ 

  11/07/2016 11:47
Το κορυφαίο ερώτημα για τα αποθέματα των ΗΠΑ 

Η πιο ενδιαφέρουσα είδηση της περασμένης βδομάδας ήταν η εκτίμηση της Rystad Energy ότι οι ΗΠΑ κατέχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Rystad, υπάρχουν πολλά «ανεξερεύνητα πεδία» στις ΗΠΑ τα οποία δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα. 

Παρόλα αυτά, γεγονός παραμένει πως με βάση τα αποδεδειγμένα αποθέματα, η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να κατέχει τα διπλάσια κοιτάσματα πετρελαίου από τις ΗΠΑ. Με την ίδια λογική, όπως αναφέρει και ο John Kemp των Reuters, «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο περισσότερο πετρέλαιο βρίσκεται θαμμένο κάτω από τις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας και στις παρακείμενες περιοχές του Κόλπου». 
Μπορεί η Σαουδική Αραβία να περιορίστηκε στην τρίτη θέση όσον αφορά τα εκτιμώμενα κοιτάσματα πετρελαίου στο έδαφος, ωστόσο είναι γεγονός πως η εξάρτηση του κόσμου από τα αποθέματα της Μέσης Ανατολής διαρκώς αυξάνεται. 

Την ίδια στιγμή, όπως και αν το δει κανείς, οι ΗΠΑ έχουν αναμφισβήτητα πολύ πετρέλαιο. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά για το πόσο μπορεί να παραχθεί με τις σημερινές τιμές. Η χρηματοδότηση για τις εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου στην χώρα έχει επιβραδυνθεί σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους γεγονός το οποίο μπορεί να αναχαιτίσει την ανάκαμψη του κλάδου. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που η παραγωγή στη Μέση Ανατολή αυξάνεται είναι η δυναμική ανάπτυξη του Ιράκ, όπου οι επενδύσεις από ξένες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν κάνει αισθητή διαφορά τα τελευταία χρόνια. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας