Λιμάνι, μαρίνα Λάρνακας και πετρελαιοειδή συζήτησε η Επ. Ανάπτυξης

  29/06/2016 18:44
Λιμάνι, μαρίνα Λάρνακας και πετρελαιοειδή συζήτησε η Επ. Ανάπτυξης

Με στόχο την ανασκόπηση των εξελίξεων αναφορικά με την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας και της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο, συνήλθε στις 27 Ιουνίου η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας. 
Όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, «την Επιτροπή απασχόλησε ιδιαίτερα η θέση της Κυβέρνησης για την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για τα φορτία τα οποία θα εξυπηρετούνται στο Λιμάνι Λάρνακας, σε συνάρτηση με τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας και Ιδιωτών Διαχειριστών του Λιμανιού Λεμεσού. 
Επ' αυτού επισημαίνει ότι «η δυσμενής αυτή διάκριση για το Λιμάνι της Λάρνακας ενδυναμώνεται περαιτέρω από το γεγονός, ότι ουδείς τέτοιος περιορισμός έχει τεθεί για τους επιβάτες στο Λιμάνι της Λεμεσού, χρήση η οποία προορίζεται για το Λιμάνι της Λάρνακας».
 
Προστίθεται ότι η Ολομέλεια της Επιτροπής «εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, χωρίς την οποιαδήποτε εκ των προτέρων ενημέρωση από τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ενέργεια η οποία αναπόφευκτα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές συνθήκες ύφεσης».
 
Υπό το φως των δεδομένων που δημιουργούνται, προστίθεται στην ανακοίνωση «οι Βουλευτές Λάρνακας – Αμμοχώστου έχουν ήδη εγγράψει το θέμα στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου και  Συγκοινωνιών και Έργων, για συζήτηση και δεν αποκλείεται ακόμη η διεκδίκηση ανατροπής του περιορισμού και των τετελεσμένων με άλλα μέσα περιλαμβανομένης και της νομικής οδού».
 
Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, μετά τις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας