Ενεργειακή συνεργασία Κύπρου - Βουλγαρίας

  26/02/2020 06:54
Ενεργειακή συνεργασία Κύπρου - Βουλγαρίας

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπόρισοφ είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σόφια. 

Κατά τη συνάντηση τους στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, το μεσημέρι, ο κ. Μπόρισοφ, μιλώντας μέσω διερμηνέα, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω προώθηση τους στους τομείς της Ενέργειας και της οικονομίας. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες και εμβαθύνονται και ενισχύονται συνεχώς. Πρόσθεσε ότι απόδειξη αυτού αποτελούν οι 30 και πλέον διμερείς Συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας και Συναντίληψης ανάμεσα σε Κύπρο και Βουλγαρία, σημειώνοντας ότι «οι δεσμοί μας ενισχύονται περαιτέρω και λόγω της στάσης αρχών της Βουλγαρίας στο Κυπριακό, αλλά και της συμβολής της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ βοηθώντας έτσι στο να επικρατήσει η ειρήνη». 

Επεσήμανε ακόμα ότι στόχος και προσδοκία μας είναι να πετύχουμε ενεργειακές συνέργειες προς όφελος των κρατών μας, καθώς και να δημιουργηθούν περισσότερες συνέργειες προς όφελος των κρατών στην περιοχή. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας