Παράταση μέχρι 10 Μαρτίου στο market test του FSRU Αλεξανδρούπολης

InBusinessNews  25/02/2020 09:05
Παράταση μέχρι 10 Μαρτίου στο market test του FSRU Αλεξανδρούπολης

Μετά από έγκριση της ΡΑΕ, και προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στο market test για τη δέσμευση δυναμικότητας στον τερματικό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύριος λόγος της παράτασης είναι ότι έχει υπάρξει ενδιαφέρον από εταιρείες που δεν είχαν συμμετάσχει στην πρώτη φάση του market test και έχουν ζητήσει τώρα παραπάνω χρόνο για να ετοιμάσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για δέσμευση χωρητικότητας.

Σε κάθε περίπτωση η Gastrade είναι προφανές ότι επιθυμεί να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει για προσέλκυση ενεργειακών παιχτών που θα κλείσουν ποσότητες στο FSRU και συνεπώς θα κάνουν βιώσιμη και επικερδή την επένδυση (καθιστώντας περισσότερο προφανή τη λήψη της οριστικής επιχειρηματικής απόφασης για την κατασκευή του).

Κρίσιμη παράμετρος που διαμορφώνει τη βιωσιμότητα της επένδυσης είναι, εκτός από τις ποσότητες που δεσμεύονται, το βάθος χρόνου για το οποίο κλείνει ποσότητες ο κάθε ενδιαφερόμενος. Άλλο για παράδειγμα είναι η δέσμευση για 5 χρόνια και άλλο για 10 ή για 15 χρόνια.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, από την πλευρά της Gastrade εκφράζεται η βεβαιότητα ότι το market test θα είναι και στη λήξη του επιτυχές, έτσι ώστε να μην χωράει αμφιβολία ότι το έργο θα μπεί άμεσα στη φάση της κατασκευής.

Παράλληλα, σε εταιρικό επίπεδο, φαίνεται ότι οριστικοποιείται η μετοχική σύνθεση της Gastrade, μετά και την απόφαση της κρατικής ρουμανικής εταιρείας φυσικού αερίου Romgaz, να μπεί ως ο πέμπτος εταίρος με 20%. Οι υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» σε λίγες μέρες.

Με την είσοδο των Ρουμάνων, το μετοχικό σχήμα της Gastrade θα απαρτίζεται από πέντε παίκτες: Όμιλος Κοπελούζου (20%), GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού (20%), ΔΕΠΑ (20%), Bulgartransgaz (20%) και Romgaz (20%).

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας