Γερμανία: Το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Nord Stream 2

  20/02/2020 06:44
Γερμανία: Το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Nord Stream 2

Η σημασία του ρωσικού φυσικού αερίου για την Γερμανία πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω εν μέσω ενεργειακής μετάβασης της χώρας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πήτερ Αλτιμάιερ, μιλώντας σε συνάντηση γερμανικών και ρωσικών βιομηχανιών στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Clean Energy Wire, η γερμανική κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη και έτοιμη» να εντείνει τις εμπορικές συναλλαγές με την Ρωσία, παρά τις δυσκολίες με την κυβέρνηση της Μόσχας σε άλλα πεδία πολιτικής, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, ο Αλτμάιερ εξέφρασε την λύπη του για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλλει κυρώσεις στο αμφιλεγόμενο έργο του Nord Stream 2, τονίζοντας ότι η Γερμανία πρόκειται να «χρειαστεί περισσότερο φυσικό αέριο, όχι λιγότερο», καθώς αποσύρει τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον άνθρακα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός είπε ότι το ρωσικό αέριο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην στρατηγική της Γερμανίας για το υδρογόνο, όπου το «μπλε υδρογόνο» που θα παράγεται με φυσικό αέριο μπορεί να συμπληρώσει το «πράσινο υδρογόνο» που προκύπτει από ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας