ΥΠΕΞ Αυστρίας για Nord Stream 2: Απαράδεκτες οι αμερικανικές κυρώσεις

  14/01/2020 06:54
ΥΠΕΞ Αυστρίας για Nord Stream 2: Απαράδεκτες οι αμερικανικές κυρώσεις

Το Δεκέμβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε νόμο για το οικονομικό έτος 2020, στον οποίο μεταξύ άλλων προβλέπονται κυρώσεις κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ξέσπασε κατά των ΗΠΑ για την πίεση για κυρώσεις κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Απορρίπτουμε τις εξωτερικές κυρώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο» υπογράμμισε ο Σάλενμπεργκ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Υπογράμμισε ότι ο Nord Stream 2 συνεισφέρει στην ποικιλία των ενεργειακών προμηθειών της Ευρώπης και δεν καταπατά τα δικαιώματα της Ουκρανίας.

Υπενθύμισε ότι η Ουάσιγκτον δεν κρύβει πως η κριτική της κατά του πρότζεκτ βασίζεται σε οικονομικούς λόγους.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αμερικανικά σχέδια για προμήθεια της Ε.Ε. με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), σημείωσε ότι «η Ευρώπη έχει άλλα συμφέροντα».

Η δήλωσε έρχεται μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όπου αναφέρθηκε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον Nord Stream 2 μόνη της και το μόνο θέμα σχετικά με αυτό έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο αγωγός φυσικού αερίου θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 το αργότερο.

Νωρίτερα, η ελβετική Allseas Group S.A., που συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις εργασίες της φοβούμενη τις αμερικανικές κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας