Αίγυπτος: Ετοιμάζεται για νέες αδειοδοτήσεις στην ΑΟΖ της

  27/08/2019 11:23
Αίγυπτος: Ετοιμάζεται για νέες αδειοδοτήσεις στην ΑΟΖ της

Ένα νέο διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της ετοιμάζεται να προκηρύξει η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Αιγύπτου – General Petroleum Corporation (EGPC) μέχρι τέλος του χρόνου. Στόχος είναι η αύξηση των επιχειρήσεων – δραστηριοτήτων εξερεύνησης στις διάφορες υπό παραχώρηση περιοχές και η περαιτέρω ενίσχυση του ρυθμού παραγωγής.
Πηγή προερχόμενη από τον πετρελαϊκό κλάδο, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Daily News Egypt ανέφερε ότι η EGPC εξετάζει τις περιοχές που θα μπουν στο διαγωνισμό. Αναμένεται να περιληφθούν περιοχές στην Δυτική Έρημο, στο Κόλπο του Σουέζ και της Ανατολική Ερήμου, αφού πρώτα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις. 
 
Η ίδια πηγή υπογράμμισε πως ο αριθμός των προτεινόμενων περιοχών θα ποικίλει από 8 έως 12 οικόπεδα παραχώρησης, όπου κυρίως θα αφορά την έρευνα για αποθέματα αργού πετρελαίου. Πρόσθεσε δε πως η πολιτική αρχή του Υπουργείου έχει αναπτύξει ένα σχέδιο προώθησης επενδύσεων από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες στο κομμάτι της εξερεύνησης αργού πετρελαίου, καθώς ενδιαφέρεται να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή και να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές.
 
Εντούτοις βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η μείωση στις τιμές του αργού με τις κατ’επέκταση μειωμένες επενδύσεις από τις διεθνείς εταιρείες πετρελαίου (IOC), αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη του κλάδου στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας