Στα σκαριά το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο στην Ν. Κορέα

  22/07/2019 10:48
Στα σκαριά το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο στην Ν. Κορέα

Ο νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός Equinor, η Korea National Oil Corporation (KNOC) καθώς και η εταιρεία Korea East-West Power (EWP) δημιούργησαν μια κοινοπραξία προκειμένου να κατασκευάσουν την πλωτή μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας Donghae 1 ανοικτά των ακτών της Ούλσαν στην Ν. Κορέα. Το εν λόγω αιολικό πάρκο εκτιμάται ότι θα έχει παραγωγή 200 MW, ενώ θα βρίσκεται κοντά στο ενεργειακό κοίτασμα Donghae.
 
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του έργου, η κοινοπραξία των παραπάνω εταιρειών θα διεξάγει αρχικά μελέτη σκοπιμότητας και με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης θα ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή του αιολικού παρκου εντός του 2022, με την λειτουργία του αιολικού πάρκου να αναμένεται ότι θα ξεκινήσει το 2024, εκτός απροόπτου.
 
Εφόσον πάρει σάρκα και οστά το εν λόγω έργο, τότε θα πρόκειται για το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην Ασία, αλλά και το μεγαλύτερο σε έκταση του είδους του στον κόσμο, όπως αναφέρει μέσω επίσημης ανακοίνωσης εκπρόσωπος της Equinor.
 
Το αιολικό πάρκο Donghae 1 αναμένεται να συμβάλει στην μετατροπή του ενεργειακού μείγματος της Ν. Κορέας, μέσω της απεξάρτησης της χώρας από τον άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έως το 2030 εκτιμάται ότι το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ν. Κορέα θα καταλαμβάνει το 20% του συνολικού ενεργειακού μείγματός της.
 
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας