Μακροχρόνια συμφωνία μεταφοράς LNG υπέγραψαν JERA και Maran Gas

  05/04/2019 07:29
Μακροχρόνια συμφωνία μεταφοράς LNG υπέγραψαν JERA και Maran Gas

Συμβόλαιο μακροπρόθεσμης ναύλωσης με την Maran Gas Maritime του ομίλου Αγγελικούση υπέγραψε η γιαπωνέζικη εταιρεία εισαγωγής LNG JERA, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας.

Ειδικότερα, η περίοδος ναύλωσης είναι για 12 χρόνια ξεκινώντας από τα τέλη του 2019, όταν και το δεξαμενόπλοιο θα παραδοθεί από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Η μεταφορική ικανότητα του πλοίου υπολογίζεται σε 173,400 κυβικά μέτρα και πρόκειται να μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Freeport LNG του Τέξας, όπου η JERA διατηρεί ποσοστό συμμετοχής.

Να σημειώσουμε πως παρόμοια συμφωνία έχει υπάρξει και με την ναυτιλιακή εταιρεία Gaslog και αφορά το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο, χωρητικότητας 180,000 κυβικών μέτρων και το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στα ναυπηγεία της Samsung Heavy.

Τέλος, να επισημανθεί ότι η JERA σχεδιάζει να αυξήσει τον στόλο της σε ότι αφορά πλοία μεταφοράς LNG στα 25 πλοία μέχρι το 2025, σε συνδυασμό με αύξηση των συμβολαίων FOB (Free On Board).

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας