Πολωνία: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση €128 εκατ. για τερματικό LNG

  22/03/2019 07:47
Πολωνία: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση €128 εκατ. για τερματικό LNG

Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής ύψους 128 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να λάβει ο τερματικός σταθμός LNG της Πολωνίας Swinoujscie με στόχο να εξυπηρετήσει τα σχέδια επέκτασης της δυναμικότητάς του.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι προχώρησε στην έγκριση του πακέτου προκειμένου να στηρίξει τα σχέδια αύξησης της δυναμικότητας επαναεριοποίησης, καθώς και άλλες εργασίες που στοχεύουν στην αναβάθμισή του. Με την περάτωση των εργασιών, η δυναμικότητα του τερματικού αναμένεται να αυξηθεί από τα 5 στα 7.5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Να θυμίσουμε ότι το πράσινο φως για την κατασκευή του τερματικού είχε δώσει η Κομισιόν το 2011. Τα σχέδια αύξησης της δυναμικότητας περιλαμβάνονταν στην λίστα με τα έργα κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος ως μέρος του ενεργειακού διαδρόμου BEMIP (Baltic Energy Market Interconnection Plan corridor).

Ακόμη, η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του προγράμματος Υποδομών και Περιβάλλοντος 2014-2020, το οποίο μεταξύ άλλων προτεραιοτήτων ιεραρχεί την βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας. «Το έργο θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο για την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες, καθιστώντας την τροφοδοσία αερίου περισσότερο διαφοροποιημένη και προωθώντας νέους δρόμους διαμετακόμισης στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας