Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή πετρελαίου και ΦΑ στη Βρετανία το 2018

  13/03/2019 07:27
Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή πετρελαίου και ΦΑ στη Βρετανία το 2018

Η βρετανική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 4% στα 1.7 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα το 2018 συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της χώρας και η οποία τελεί ρόλο ρυθμιστή της κλαδικής βιομηχανίας.

«Η Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (OGA) προβλέπει ότι η συνολική παραγωγή υδρογονανθράκων του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1016 μέχρι το 2050 θα είναι 3.9 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) περισσότερα από τις προβλέψεις του Μαρτίου 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά σε έκθεσή της η Αρχή.

Σύμφωνα με το world energy news, η περυσινή άνοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλότερη παραγωγή πετρελαίου, η οποία και ήταν μεγαλύτερη της χαμηλότερης παραγωγής φυσικού αερίου.

«Η εν λόγω αύξηση μπορεί να αποδοθεί στα πάνω από 30 νέα κοιτάσματα που έχουν τεθεί υπό εκμετάλλευση από το 2015, στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στην υλοποίηση ενισχυμένων έργων ανάκτησης πετρελαίου, καθώς και στο σταθερό προσανατολισμό για νέους κύκλους αδειοδοτήσεων σε έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων», σύμφωνα με την Αρχή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Τέλος, να συμπληρώσουμε πως για τα επόμενα χρόνια οι εκτιμήσεις της Αρχής μιλούν για μια ελαφριά πτώση της παραγωγής, περίπου στα 1.3 εκατομμύρια boed το 2024.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας