Ευρωκοινοβούλιο: Να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του Nord Stream 2

  13/03/2019 07:22
Ευρωκοινοβούλιο: Να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του Nord Stream 2

Κάλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού Nord Stream 2 απευθύνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ακόμη μια φορά σε ανακοίνωση που εξέδωσε όπου διαπραγματεύεται τις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της χώρας εξ ανατολάς.

«Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνουν κρίσιμοι οικονομικοί εταίροι στο άμεσο μέλλον, όμως ο αγωγός Nord Stream 2 ενισχύσει την εξάρτηση της ΕΕ από το ρωσικό αέριο, απειλεί την εσωτερική αγορά της ΕΕ και δεν ευθυγραμμίζεται με την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, και επομένως χρειάζεται να σταματήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπογραμμίζεται, δε, μεταξύ άλλων πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αντιλαμβάνεται πλέον την Ρωσία ως "στρατηγικό εταίρο", απόφαση η οποία προέκυψε μετά από συζητήσεις μεταξύ των ευρωβουλευτών.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ότι οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας απαιτούν ένα νέο δίκτυο συνεργασίας μόνο στις περιοχές, οι οποίες είναι αναγκαίες και κοινών συμφερόντων και με μια προοπτική να εξασφαλιστούν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ρωσία».

Σε ότι αφορά, τέλος, την συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας (Agreement on Partnership and Cooperation, PCA), το Κοινοβούλιο στάθηκε υπέρ του να διακοπεί.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας