Ανοίγει η αγορά φυσικού αερίου της Αιγύπτου

  08/02/2019 08:02
Ανοίγει η αγορά φυσικού αερίου της Αιγύπτου

Στην έκδοση αδειών για εισαγωγή και διανομή φυσικού αερίου προχωρεί η Ρυθμιστική Αρχή Φυσικού Αερίου της Αιγύπτου στα πλαίσια της πολιτικής ανοίγματος της αγοράς και της εισόδου νέων παικτών. 
 
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Enterprise, η Ρυθμιστική Αρχή φυσικού αερίου θα ξεκινήσει μέσα στο μήνα την έκδοση αδειών με σκοπό να μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να συμμετάσχει σε δραστηριότητες εισαγωγών και διανομής φυσικού αερίου. Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται ένα χρόνο μετά την αναγγελία της, από το Υπουργείο Πετρελαίου της χώρας. 
 
Οι άδειες θα επιβαρύνονται με κόστος EGP 50k, καθώς και από μια κατάθεση εγγύησης της τάξης των EGP 500k. Αρχικά, οι πρώτες άδειες προγραμματίζονταν να εκδοθούν τον Σεπτέμβριο από την αρμόδια αρχή, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία περί φυσικού αερίου που υιοθετήθηκε πέρυσι, πράγμα, όμως, που δεν προχώρησε λόγω του ότι ο ιδιωτικός τομέας ήταν «απροετοίμαστος», όπως αναφέρει σχετικά η αρχή.
 
Για την ώρα, τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί προέρχονται από 14 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ρώσικης ενεργειακής εταιρείας Rosneft.
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας