Από σαράντα κύματα φαίνεται να περνάει ο Nord Stream 2

  13/11/2018 07:09
Από σαράντα κύματα φαίνεται να περνάει ο Nord Stream 2

Ένα ακόμη εμπόδιο, αυτή την φορά ευρωπαϊκής προελεύσεως, φαίνεται να μπαίνει στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, μετά την απόφαση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων από ελβετικό δικαστήριο, μπλοκάροντας  έτσι την διεξαγωγή πληρωμών από τους διαχειριστές του αγωγού Nord Stream 2. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μέρος της δικαστικής μάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ρωσικής εταιρείας και της Naftogaz.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ενεργειακής επικαιρότητας World Energy News, όλες οι πληρωμές από τις Nord Stream AG και Nord Stream 2 AG θα απευθύνονται  στους Ελβετούς δικαστικούς επιμελητές, όπως αναφέρει η εταιρεία, στα πλαίσια ενός προγράμματος για την έκδοση ομολογιακού δανείου με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της, η Gazprom σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom, Viktor Zubkov. Ταυτόχρονα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως ελπίζει η εν λόγω απόφαση απαγόρευσης πληρωμών να μην επηρεάσει εντέλει την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2014, οι δύο εταιρείες προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης (αρμόδιο δικαστήριο για εμπορικές διαφορές) αξιώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια η μία από την άλλη στα πλαίσια εμπορικών διαφορών που είχαν. Έπειτα από μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, το δικαστήριο δικαίωσε την ουκρανική εταιρεία, η οποία τώρα διεκδικεί 2.56 δισεκατομμύρια δολάρια από την Gazprom, δίχως προς το παρόν να έχει λάβει κάτι.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας