Στο πάγο τα σχέδια εξαγωγής LNG από το Ιράν

  05/11/2018 07:40
Στο πάγο τα σχέδια εξαγωγής LNG από το Ιράν

Τα σχέδια του Ιράν να κατασκευάσει ένα τερματικό σταθμό εξαγωγής LNG “βρήκαν τοίχο” λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Μιλώντας σε εκδήλωση της βιομηχανίας στη Σιγκαπούρη, ο Mostafa Sharif, γενικός διευθυντής έρευνας σε θέματα αγοράς και οικονομικών εκτιμήσεων στο κρατική εταιρεία εξαγωγών φυσικού αερίου, δήλωσε πως οι κυρώσεις έχουν επηρεάσει την κατασκευή των εγκαταστάσεων υγροποίησης, όπως μεταδίδει σχετικά το Platts.

Ειδικότερα, οι υποδομές αποθήκευσης, καθώς και οι σχετικές εγκαταστάσεις υποδοχής του φυσικού αερίου είναι διαθέσιμες, όμως, λόγω των κυρώσεων έχουν σταματήσει οι εργασίες κατασκευής του τμήματος υγροποίησης του τερματικού.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως το σχέδιο της χώρας για εξαγωγές LNG στην ειδική οικονομική ζώνη Pars θα μπορέσει να ξανατεθεί στο τραπέζι μόλις αρθούν οι κυρώσεις. Βέβαια, δεν είναι μονάχα το εν λόγω σχέδιο του Ιράν που δέχεται τις πιέσεις και τα εμπόδια των αμερικανικών κυρώσεων, αλλά ανάλογη, επίσης, κατάληξη έχουν μια σειρά συνομιλίες με διεθνείς παίκτες της ενεργειακής αγοράς όπως τις εταιρείες BP, Shell και Total για αντίστοιχα έργα LNG.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το πλάνο εξαγωγών LNG του Ιράν έχει προγραμματισμένη δυναμικότητα περί τα 10.8 mtpa με δύο τραίνα να έχουν κατασκευαστεί αρχικά και να αναμένεται η προσθήκη άλλων δύο, φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας