Έρχεται για να τρυπήσει τον Δελφίνο το Stena IceMax

  01/11/2018 14:14
Έρχεται για να τρυπήσει τον Δελφίνο το Stena IceMax

Απέπλευσε από το λιμάνι της Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά και ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Λεμεσό το γεωτρύπανο Stena Ice Max που μισθώθηκε από την κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum για να προχωρήσει σε δύο γεωτρήσεις εντός δύο στόχων στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.
 
Οι προετοιμασίες της κοινοπραξίας για την έναρξη της γεώτρησης βρίσκονται στην τελική ευθεία και ήδη τα τέσσερα υποστηρικτικά σκάφη βρίσκονται στη Λιμάνι Λεμεσού, όπου αναμένεται να φτάσει το επόμενο δεκαήμερο το γεωτρύπανο, για να παραλάβει το προσωπικό που θα συμμετέχει στην γεώτρηση.
 
Πάντως η κοινοπραξία μέχρι στιγμής ανακοίνωσε πως πρώτος εκ των δύο στόχων που θα τρυπήσει το Stena IceMax θα είναι ο «Δελφίνος».
 
Η γεώτρηση αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου με την κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum να είναι αποφασισμένες για την τηρήσει των χρονοδιαγραμμάτων που ανακοινώθηκαν για την γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 και για αυτό το λόγο έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να το διασφαλίσουν.
 
Το Stena Ice Max είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της γεωτρήσεων και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και σύγχρονα γεωτρύπανα του πλανήτη, ενώ έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ικανότητα να τρυπά σε μεγάλα βάθη και σε μεταβαλλόμενες συνθήκες ισχυρών και διαφορετικών πιέσεων.  
 
Το γεωτρύπανο βρετανικής σημαίας, κατασκευάστηκε το 2012 από την Samsung Heavy Industries, και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 χιλιάδες πόδια σε νερό και τα 35 χιλιάδες πόδια γεώτρησης. Επίσης είναι μήκους 228 μέτρων και το πλήρωμα του φτάνει τα 180 άτομα.
 
Η εταιρία Stena Drilling με έδρα το Λονδίνο έχει εξέχοντα ρόλο στον κλάδο των γεωτρήσεων. Διαθέτει συνολικά τέσσερα γεωτρύπανα, τρεις πλατφόρμες γεωτρήσεων και το προσωπικό της ξεπερνά τα χίλια άτομα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας