Τριμερής: Προς υπογραφή διακρατικής συμφωνίας EastMed το 2018

  08/05/2018 14:55
Τριμερής: Προς υπογραφή διακρατικής συμφωνίας EastMed το 2018
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.

Τη δέσμευσή τους να εργαστούν με αποφασιστικότητα με στόχο την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed εντός του 2018 επαναβεβαίωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.


 
Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής, στη Λευκωσία, οι τρεις ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στο Κυπριακό, στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ενώ μίλησαν και για την κατάσταση στη Συρία και το θέμα της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν. 
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης στους τομείς των τεχνολογιών του διαστήματος, τις δορυφορικές επιχειρήσεις και εφαρμογές καθώς και Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, των πληροφοριών και των τεχνολογιών επικοινωνίας. 
 
Υπογράφηκε επίσης εφαρμοστική συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών για το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης υπο-περιφερειακής θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και ένα Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων των τριών χωρών.
 
Επίσης, Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν διμερή συμφωνία στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και για τη συμπαραγωγή ταινιών, ενώ Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν τροποποιητικό πρωτόκολλο του Μνημονίου Συναντίληψης για τη μείωση των τελών περιαγωγής.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας